Home Nieuws Vlaamse regering wilt 3.000 extra betaalbare studentenkoten. Waar wachten we nog op?

Vlaamse regering wilt 3.000 extra betaalbare studentenkoten. Waar wachten we nog op?

De Vlaamse regering wil 3.000 extra betaalbare studentenkoten helpen bouwen, zo leren we uit de Septemberverklaring. Super, want de nood is hoog in Brussel, Gent en Antwerpen.

De Vlaamse ministers trekken hiervoor maar liefst 226,5 miljoen euro uit. Geef de modulaire bouwaanpak van De Meeuw een kans en laten we nu stappen ondernemen.

Delen

Ontwerpplannen liggen al klaar

Met ons innovatieve concept flexwonen kan het heel snel. Dankzij onze modulaire bouwmethode realiseren we op enkele maanden tijd hoogwaardige studentengebouwen, mét de gewenste uitstraling en inclusief de volledige buitenaanleg.

De beproefde ontwerpplannen liggen al klaar. Wanneer de stedenbouwkundige vergunningen zijn afgeleverd, kan onze productie meteen starten.

Succesvolle voorbeelden kan je nu al bezichtigen bij onze buren in Nederland. Bij interesse nemen we je graag mee. Deze gebouwen bevatten de nodige gemeenschappelijke ruimtes en het gewenste aantal individuele studentenkamers, al dan niet met eigen sanitair.

Definitief of semipermanent

Zowel semipermanente oplossingen voor een periode van tien jaar of meer als definitieve gebouwen zijn mogelijk.

Onze permanente modulaire gebouwen garanderen dezelfde levensduur als klassieke gebouwen. Bovendien zijn uitbreidingen en aanpassingen perfect mogelijk.

Semipermanente studentengebouwen vormen de perfecte tussenoplossing voor braakliggende terreinen waar de definitieve bestemming nog niet gekend is of waarbij de realisatie ervan nog meerdere jaren op zich laat wachten.

Wanneer de gebruiksperiode van onze studentenhuisvesting verstreken is, kunnen we het gebouw demonteren, verplaatsen en – na een refit – elders weer opbouwen. 100% circulair dus. Deze luxe heb je niet met klassieke gebouwen.

Financieel hefboomeffect

Ook financieel halen we het maximale uit de Vlaamse extra middelen. Wij investeren, bouwen én stellen de gebouwen via een huurformule ter beschikking voor de afgesproken periode. Op die manier bereiken we een maximaal hefboomeffect met de 226,5 miljoen euro die de Vlaamse regering wilt investeren. Waar wachten we nog op?

GERELATEERDE PROJECTEN

AZ Sint Jan 1

AZ Sint Jan

In 2014 kreeg De Meeuw de opdracht van het AZ Sint-Jan te Brugge om een tijdelijk gebouw...

Meer informatie
AZ Sint Jan
In 2014 kreeg De Meeuw de opdracht van het AZ Sint-Jan te Brugge om een tijdelijk gebouw op te richten dat minstens15 jaar in dienst blijft. Ze eisten een flexibele...
Meer informatie
Spark Village header

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters...

Meer informatie
Spark Village - Sciencepark Amsterdam
In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting erg lastig. Om deze groepen...
Meer informatie
Magnolia

Magnolia

In 2014 is De Meeuw als partner aangeduid door de stad Brussel voor de bouw van een...

Meer informatie
Magnolia
In 2014 is De Meeuw als partner aangeduid door de stad Brussel voor de bouw van een prestigieuze modulaire school te Laken. In samenwerking met alle betrokken partijen realiseerde De...
Meer informatie
Pagadder 1

Pagadder

AG Vespa is het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten voor de Stad Antwerpen. Het beheert hetstadspatrimonium...

Meer informatie
Pagadder
AG Vespa is het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten voor de Stad Antwerpen. Het beheert hetstadspatrimonium en geeft uitvoering aan het stadsontwikkelingsbeleid zoals bepaald door het college van burgemeester...
Meer informatie