Home Projecten AZ Sint Jan

AZ Sint Jan

In 2014 kreeg De Meeuw de opdracht van het AZ Sint-Jan te Brugge om een tijdelijk gebouw op te richten dat minstens
15 jaar in dienst blijft. Ze eisten een flexibele inrichting aangezien er in de loop der jaren verschillende verpleegeenheden in dit gebouw ondergebracht zullen worden. Bovendien moest de uitvoering in een korte tijdsspanne gebeuren, waardoor zij kozen voor een modulaire bouwsysteem.

Het gebouw bestaat uit 2 bouwlagen en een bovendakse technische verdieping. De indeling op het gelijkvloers en op de 1e verdieping is quasi identiek. De verdieping is via een overdekte passerelle verbonden met het bestaande gebouw. De afgewerkte onderzijde van de verbindingsgang ligt op ruim 4m boven het afgewerkte peil van de brandweg om de doorgang van de brandweervoertuigen ten allen tijde mogelijk te maken.
Het nieuwe gebouw is uitgerust met een beddenlift en twee binnentrappen. Per verdieping zijn er 17 tweepersoonskamers voorzien langs de NO- en ZW-gevel en 4 eenpersoonskamers langs de ZO-gevel. Op elke afdeling vinden we tevens een verpleegpost, een multifunctioneel lokaal, een kineruimte en de nodige bergingen.

Kenmerken

Opdrachtgever:
AZ Sint Jan Brugge
Project:
Ziekenhuis
Soort bouw:
Permanent
Bouwjaar:
2014
Kenmerk:
Deluxe & Complete
Plaats:
Brugge
Oppervlakte (m2):
2700

Delen

GERELATEERDE PROJECTEN

UZ Gent 01

UZ Gent

Op de campus van het Universitair Ziekenhuis van Gent moeten een aantal gebouwen dringend worden gerenoveerd. Voor...

Meer informatie
UZ Gent
Op de campus van het Universitair Ziekenhuis van Gent moeten een aantal gebouwen dringend worden gerenoveerd. Voor de diensten die in die gebouwen ondergebracht zijn, moesten dringend 3 tijdelijke gebouwen...
Meer informatie
AZ Diest 1

AZ Diest

Het AZ Diest is het resultaat van een fusie tussen het Sint-Jozef Ziekenhuis en het OCMW Stedelijk...

Meer informatie
AZ Diest
Het AZ Diest is het resultaat van een fusie tussen het Sint-Jozef Ziekenhuis en het OCMW Stedelijk Ziekenhuis. Door de snelheid van het modulaire bouwsysteem was de keuze voor een...
Meer informatie