Home Nieuws Dankjewel voor het vertrouwen in 2023! Ook in 2024 gaan we voor goede zaken.

Dankjewel voor het vertrouwen in 2023! Ook in 2024 gaan we voor goede zaken.

Heerlijk, toch? Terwijl de kurken overal knallen, blikken we even op terug op de successen en het afgelegde pad van het afgelopen jaar. We zouden VDL De Meeuw België niet zijn als het gesprek lang blijft hangen in het verleden. Al snel komen de ambitieuze toekomstplannen voor 2024 op tafel. Als innovatief bouwbedrijf dat voortdurend de bakens verzet op vlak van duurzaam bouwen, maken vernieuwing en flexibiliteit onlosmakelijk deel uit van het bedrijfs-DNA. Onze ‘Goede zaken doen’-slagzin voor de VOKA-campagne zat ons dan ook als gegoten: “We bouwen 100% circulair. We geven onze gebouwen een 2de en zelfs 3de leven.” Graag danken we al onze klanten voor het vertrouwen. Jullie geven ons de kans om verder te ontwikkelen en samen met jullie een innovatieve en toekomstbestendige koers te varen.

Delen

In een notendop


Op alle vlakken was 2023 een uiterst boeiend jaar. Zo realiseerden we topprojecten voor het Universitair Ziekenhuis Gent en lanceerden we flexwonen als innovatieve woonoplossing voor het groeiende tekort aan betaalbare woningen. Met de bouw van een gloednieuwe LAB-school in Sint-Niklaas zetten we het elan verder om vernieuwing te brengen in de onderwijssector. We werden een 100% dochter van de Nederlandse industriële bedrijvengroep VDL Groep. Dit geeft ons extra slagkracht om toekomstige projecten voor OLO-Rotonde of de Britisch School of Brussels tot een succesvol einde te brengen.


Masterplan Universitair Ziekenhuis Gent


Met het nieuwe masterplan Project U bouwt het Universitaire Ziekenhuis Gent de komende jaren stapsgewijs aan het ziekenhuis van de toekomst. En hiervoor konden ze al meermaals rekenen op VDL De Meeuw.


Het afgelopen jaar realiseerden we een modulaire ziekenhuisapotheek van 2250 m2 met een cleanroom van 900m² die al aan de nieuwe strenge Europese normering (PIC/S) voldoet. Een staaltje technisch vakmanschap!


Daarnaast bouwden we voor UZ Gent een tijdelijk inkompaviljoen van 1459m². Tijdelijk, maar ook bijzonder fraai. Om patiënten, bezoekers en medewerkers een gastvrij welkomstgevoel en een fijne werkplek te garanderen, kreeg het inkomgebouw een karaktervolle uitstraling, een hoog comfortniveau en overvloedige natuurlijke lichtinval. Ook modulaire gebouwen kunnen sterke architecturale kwaliteiten hebben.


Flexwonen op de kaart


Met flexwonen lanceerden we een gloednieuw en innovatief concept om het tekort aan betaalbare woningen kordaat en doelgericht aan te pakken. Bij flexwonen passen we via beproefde woonconcepten onze modulaire bouwmethode toe op braakliggende terreinen die nog geen definitieve herbestemming kregen. Op deze terreinen realiseren wij volledige woonbuurten voor een minimale periode van 10 jaar. Ook de investering nemen we op ons.


Deel van de VDL Groep


Sinds het voorjaar maken we voor de volle 100% deel uit van de Nederlandse industriële bedrijvengroep VDL Groep. De continuïteit was op elk moment gegarandeerd. Alle vertrouwde gezichten bleven op post. Wel krijgen we extra financiële slagkracht, bijvoorbeeld om hoog in te zetten op flexwonen als oplossing voor het acute woningtekort in België. In de loop van 2024 volgt een volledige rebranding naar VDL VDL De Meeuw.


Nieuwe onderwijsvisie in de praktijk


Dat we niet alleen tijdelijke en semipermanente gebouwen realiseren, bewezen we reeds in 2022 in Sint-Amands. Hier bouwden we in een mum van tijd een prachtige LAB-school. Directrice en bezielster Kristien Bruggeman gaf met plezier een rondleiding. “Onze LAB-school ziet - en voelt - er anders uit. Vergeet eindeloze gangen met identieke en kale klaslokalen. Hier ook geen schelle schoolgeluiden en holle akoestiek of stoffige, donkere en duffe ruimtes. Dit gebouw zonder gangen is transparant en baadt in natuurlijk licht. Hier heerst rust en vrede. En toch wordt er bijzonder hard gewerkt.” Het netwerk van LAB-scholen krijgt verdere uitbreiding en in 2024 wordt een nieuwe LAB-school in Belsele gerealiseerd. We houden jullie op de hoogte via onze kanalen!


‘Goede zaken doen’


VDL De Meeuw bouwt 100% circulair, zo luidde onze slagzin voor de VOKA-campagne ‘Goede zaken doen’. Onze CEO Hans Vonck licht toe: “Onze modulaire bouwelementen zijn afgestemd op hergebruik én verplaatsbaarheid. Flexibiliteit tot in de kleinste details, daar draait het om. Bouwafval beschouwen we als een ontwerpfout en vermijden we maximaal. Onze gebouwen krijgen een 2de en zelfs 3de leven, mogelijk op een andere locatie.”


Werk op de plank


Stilzitten staat ook in 2024 uiteraard niet in ons woordenboek. Zo rekent OLO-Rotonde op ons voor de realisatie van een permanent gebouw. De British School of Brussels schakelt het vakmanschap van VDL De Meeuw in voor een strategisch transitiegebouw binnen de realisatie van een masterplan voor de volledige schoolcampus. Verder nieuws volgt zo snel mogelijk!


We mogen gezien worden


Onze nieuwe bedrijfsfilm mag vast en zeker gezien worden. En dat geldt voor heel wat knappe koppen in het bedrijf. Steeds meer worden we uitgenodigd voor lezingen over innovatieve bouwthema’s. Zo gaven we op de Summer University van Embuild-Buildwise toelichting over de impact van modulaire bouwconcepten op de bouwlogistiek.


Last but not least


De boog hoeft gelukkig niet altijd gespannen te staan. Om te herbronnen en op jacht te gaan naar het avontuur, trokken we met z’n allen op teambuilding naar Durbuy. En voor de start van het zomerse bouwverlof smaakten de frietjes overheerlijk. Nu genieten we even van de bubbels om er in 2024 weer volop voor te gaan.

GERELATEERDE PROJECTEN

Spark Village header

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters...

Meer informatie
Spark Village - Sciencepark Amsterdam
In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting erg lastig. Om deze groepen...
Meer informatie
210622 VDL De Meeuw Purmerend 5 opgewerkt

Flexwonen op verschillende locaties, Purmerend

Woningen, Purmerend 200 tijdelijke woningen op 4 locaties

Meer informatie
Flexwonen op verschillende locaties, Purmerend
Op diverse locaties in Purmerend heeft VDL De Meeuw in opdracht van de gemeente in slechts 2 jaar tijd 200 tijdelijke woningen gebouwd. Dit initiatief heeft als doel de druk...
Meer informatie
220930 P182 Nezzt Visualization 04 min min

NDW 21, Nijmegen

Woningen, Purmerend 200 tijdelijke woningen op 4 locaties

Meer informatie
NDW 21, Nijmegen
VDL De Meeuw werkt in opdracht van de woningcorporaties Talis, Woonwaarts, SSH& en Portaal, en in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen, aan de realisatie van een nieuwe buurt met...
Meer informatie