Home Nieuws Circulair tot in onze vezels met nieuwe bedrijfskleding van Goodfuture

Circulair tot in onze vezels met nieuwe bedrijfskleding van Goodfuture

Circulair tot in hun vezels. Dat is De Meeuw Nederland nu letterlijk met de nieuwe bedrijfskleding van het label ‘T’riffic’ van Schijvens die zij afnemen via de leverancier Goodfuture.

T’riffic is het eerste label in Nederland met een volledig circulaire bedrijfskledinglijn voor een groot aantal marktsegmenten. De kleding wordt geproduceerd uit recycled katoen en/of recycled polyester. Extra bijzonder is dat de kleding na te zijn afgedragen retour wordt genomen en weer tot nieuwe bedrijfskleding wordt verwerkt. Met recht 100% circulair dus!

Petflessen en visnetten

De belangrijkste reden dat De Meeuw voor deze duurzame en circulaire bedrijfskleding heeft gekozen, is dat deze terug gaat naar de bron en dat er weer kleding van de kleding wordt gemaakt. Dat doet producent Schijvens als volgt: nadat oude kleding bij de klanten is teruggehaald wordt dit gebruikt als grondstof voor hun circulaire garen. In dit garen verwerkt het 30% postconsumer textiel, 20% snijafval en 50% recycled petpolyester uit petflessen, visnetten en polyester kleding. En zo krijgt ieders oude kleding iedere keer weer een nieuw leven. Een mooie, circulaire gedachte die hopelijk lekker wegdraagt!

Delen

2a

6 2

2a
6 2