Home Voor elk bouwproject Vervanggebouwen bij renovaties

Vervanggebouwen bij renovaties

Renovatie overbruggen met een tijdelijk modulair gebouw

Veel bedrijven en organisaties schakelen De Meeuw in om een renovatie van hun bestaande gebouwen te overbruggen. In afwachting van de oplevering van de gerenoveerde gebouwen voorzien wij voor enkele jaren tijdelijke huisvesting. Dankzij onze flexibele aanpak voor modulair bouwen hebben we voor iedere sector, toepassing of functie een aangepaste oplossing.

Hoe verzekeren we de continuïteit van onze activiteiten tijdens een renovatie van onze gebouwen? Deze vraag zorgt bij renovatieprojecten voor heel wat kopzorgen en extra denkwerk.

Meestal is het technisch niet mogelijk én onwenselijk om de renovatie te combineren met een blijvend gebruik van de gebouwen. Een tijdelijke verhuis van de activiteiten dringt zich op, al dan niet gedeeltelijk.

Waar moeten we naartoe? Slechts zelden ligt er in de buurt een kant-en-klaar leegstaand gebouw dat aan alle functionele noden voldoet.

Aangepaste tijdelijke huisvesting

De modulaire bouwaanpak van De Meeuw biedt een uitkomst. We voorzien volgens de specifieke noden aangepaste tijdelijke huisvesting zodat alle activiteiten kunnen blijven plaatsvinden. Dankzij ons eigen ontwerp- en engineeringbureau en het eigen werkatelier vullen we met onze modulaire bouwmodules op maat je functionele behoeftes in.

Op dezelfde site?

Vaak passen we de configuratie van onze tijdelijke huisvesting flexibel aan zodat deze nog op de huidige site past, uiteraard afhankelijk van de beschikbare ruimte. Dit vergemakkelijkt de verhuis en verlaagt de drempel voor je medewerkers en klanten.

Kant-en-klaar voor gebruik

Voor vrijwel elk soort renovatieproject realiseerden we al tijdelijke huisvestingsoplossingen. Denk daarbij aan kantoren, scholen, kinderdagverblijven, maar ook productieruimtes, stockageplaatsen, stationsgebouwen, ziekenhuizen,…. We voorzien deze tijdelijke huisvesting kant-en-klaar voor gebruik, inclusief alle nodige technische en sanitaire voorzieningen.

Flexibele huurmogelijkheden

Dankzij onze flexibele huurformule kan je over de tijdelijke huisvesting beschikken volgens de gewenste periode. Afhankelijk van de voortgang van de renovatie verlengen we de huurtermijn of korten we deze in bij een snellere oplevering. In de meeste gevallen gaat het over enkele jaren.

Na afloop van de huurtermijn nemen we de tijdelijke huisvesting terug én geven we het na een grondige inspectie en refit een nieuw leven op een andere locatie.

Biedt modulair bouwen voor jou de oplossing?

We bekijken het graag samen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met één van onze bouwadviseurs.