Home Markten Zorg Ziekenhuis

Ziekenhuis

De voordelen van flexibele ziekenhuisgebouwen

Technische levensduur 2024 02 13 134108 aodp
Technologisch hoogwaardig en energie-efficiënt
Movable construction
Aanpasbaar en verplaatsbaar
Medewerkers 10
Welzijn voor patiënt, bezoeker, medewerker
Wallet
Flexibele financieringsmogelijkheden
Recycle 2023 10 11 095309 cbbf
Duurzaam & circulair
Bewoonbaar 2024 01 24 145738 nvvu
Building-as-a-Service

Modulaire bouw voor ziekenhuizen

Wij bouwen met onze modulaire bouwtechniek volwaardige ziekenhuizen of breiden bestaande ziekenhuizen uit met de gewenste aanbouw of nieuwe vleugel(s). Ook de realisatie van een nieuw inkomgebouw behoort tot de opties.

Dankzij onze jarenlange expertise in de ziekenhuissector weten wij precies aan welke functionele en hygiënische eisen een ziekenhuis moet voldoen. De patiënt komt voor ons altijd op de eerste plaats.

Flexibele ziekenhuiswereld

Vele ziekenhuizen en zorgcampussen zitten in een strategisch fusie- of veranderingsproces met mogelijke verhuis-, nieuwbouw- of uitbreidingsplannen. Toch kampen ze in afwachting daarvan met acute en specifieke huisvestingsnoden. Wij bieden onze modulaire gebouwen aan zolang ze nodig zijn.

Als ons gebouw vele decennia moet meegaan, vormt dat technisch geen enkel probleem. Toch kunnen we dankzij onze modulaire bouwmethode ieder gebouw op elk moment flexibel transformeren en aanpassen volgens actuele noden of – wanneer nodig – zelfs gewoon verhuizen.

Architecturale uitstraling en identiteit

Elk ziekenhuis heeft bepaalde eisen en verwachtingen voor de gewenste architecturale uitstraling en identiteit. Ook voor onze modulaire ziekenhuizen bieden wij een ruime keuze aan vormgeving, kleuren, materialen en afwerkingsmogelijkheden. Ons eigen ontwerp- en engineeringbureau garandeert het beoogde eindresultaat.

Snel én aanpasbaar

Modulair bouwen maakt het mogelijk om een nieuw ziekenhuis of een uitbreiding verbazingwekkend snel te realiseren. Bij een uitbreiding blijft hierdoor de hinder voor de bestaande ziekenhuisactiviteiten uiterst beperkt. Snelheid vormt één van de belangrijkste troeven van modulair bouwen.

Zeker in de ziekenhuiswereld – waar fusies hoog op de agenda staan – is deze flexibiliteit van noodzakelijk belang. Dat is meteen ook de reden waarom we naast het klassieke investeren ook andere financiële samenwerkingsformules aanbieden zoals verhuur. Gebruik is voor een ziekenhuis vaak belangrijker dan bezit.

Upgraden en inwisselen

Ook bij het upgraden van aanwezige technologieën en gebouwtechnieken geniet je van de unieke troeven van modulair bouwen. Deze flexibiliteit vormt een enorme troef voor ziekenhuisdirecties. Dat geldt ook voor de inrichting en indeling. Inkomgebouwen, dialysecentra, wachtkamers, poliklinieken, operatiekwartieren, intensive care, ziekenhuislabo’s, operatiekamers,… Alles is mogelijk, inwisselbaar én stapsgewijs uitbreidbaar.

Modulair welzijn voor de patiënt


Onze bouwtechniek met geprefabriceerde bouwmodules leent zich perfect voor de realisatie van patiënt- en hygiënevriendelijke ziekenhuizen. Hedendaagse zorgcampussen en ziekenhuizen gaan altijd gepaard met specifieke normen en functionele vereisten, zeker op vlak van steriliteit, ventilatie, luchtdichtheid en circulariteit. Op architecturaal vlak zijn we toekomstgericht. Daglicht voor de patiënt binnen een groene omgeving wint fors aan belang, een belangrijk gegeven waar we doelgericht op inspelen. Het welzijn van de patiënt en de medewerker staat bij ons steeds centraal.


De kamers voorzien we van bedbalken met aansluitingen en verlaagde plafonds voor technische installaties. Onze specifieke mogelijkheden voor wand-, vloer- en plafondbekleding zijn niet alleen hygiënisch volledig in orde, maar reduceren ook geluidshinder.

Onze realisaties

De Meeuw UZ Gent Simon Van Ranst 24 02 LR

Na cleanroom realiseert De Meeuw ook opvallend inkompaviljoen.

Patiënten, medewerkers en bezoekers betreden het Universitair Ziekenhuis Gent via een gloednieuw inkompaviljoen. Dit is het tweede...

Meer informatie
Na cleanroom realiseert De Meeuw ook opvallend inkompaviljoen.
Patiënten, medewerkers en bezoekers betreden het Universitair Ziekenhuis Gent via een gloednieuw inkompaviljoen. Dit is het tweede opmerkelijke bouwproject waarvoor het UZ Gent het afgelopen jaar met succes rekende op...
Meer informatie
Dia1

AZ-Maria Halle- Een Masterplan van 7 jaar vraagt tijdelijke modulaire gebouwen

"In onze sector is het niet opportuun om te kiezen voor pionierswerk. We kiezen bewust voor beproefde...

Meer informatie
AZ-Maria Halle- Een Masterplan van 7 jaar vraagt tijdelijke modulaire gebouwen
"In onze sector is het niet opportuun om te kiezen voor pionierswerk. We kiezen bewust voor beproefde oplossingen: De Meeuw Belgium begrijpt ten gronde de uitdagingen van A.Z. Maria Halle...
Meer informatie
UZ Gent Cleanroom

UZ Gent-een innovatieve, modulaire ziekenhuisapotheek

Vanaf 2026 is er voor iedere ziekenhuisapotheek een verstrengde PIC/S-normering verplicht die strikte eisen oplegt voor de...

Meer informatie
UZ Gent-een innovatieve, modulaire ziekenhuisapotheek
Vanaf 2026 is er voor iedere ziekenhuisapotheek een verstrengde PIC/S-normering verplicht die strikte eisen oplegt voor de steriele en niet-steriele productie en opslag van geneesmiddelen. De ziekenhuisapotheek van het UZ...
Meer informatie
AZ Sint Jan 1

AZ Sint Jan

In 2014 kreeg De Meeuw de opdracht van het AZ Sint-Jan te Brugge om een tijdelijk gebouw...

Meer informatie
AZ Sint Jan
In 2014 kreeg De Meeuw de opdracht van het AZ Sint-Jan te Brugge om een tijdelijk gebouw op te richten dat minstens15 jaar in dienst blijft. Ze eisten een flexibele...
Meer informatie

Biedt modulair bouwen voor jou de oplossing?

We bekijken het graag samen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met één van onze bouwadviseurs.