Home Modulair bouwen Duurzaam & circulair

Duurzaam & circulair

Aanpassen, uitbreiden, verplaatsen en/of herbestemmen wanneer je wilt

Duurzaamheid en circulariteit vormen de belangrijkste troeven van modulair bouwen. Circulair flexgoed, noemen wij het. Onze modulaire gebouwen garanderen niet alleen een lange levensduur, ze bieden op ieder moment de nodige flexibiliteit. Zo kunnen we onze gebouwen probleemloos verplaatsen, herbestemmen, aanpassen en/of uitbreiden. Onze modulaire gebouwen evolueren zo eenvoudig mee met jouw huisvestingsbehoeftes. Want deze zijn vandaag gegarandeerd anders dan morgen en overmorgen. Op elk moment beschik je dankzij De Meeuw over het juiste gebouw.

Een gebouw neerzetten voor de eeuwigheid kan perfect met onze modulaire bouwtechniek. In onze sectoren van zorg, onderwijs, industrie & kantoren of wonen stellen we evenwel vast dat dit juist niet de bedoeling is.

Nood aan flexibiliteit

Onze opdrachtgevers hebben vooral nood aan flexibiliteit, omdat ze weten dat hun huisvestingsbehoeftes of functionele noden van vandaag niet dezelfde zullen zijn als de noden en behoeftes van binnen enkele decennia. Jammer genoeg hebben we geen glazen bol, waardoor de toekomst altijd onzeker blijft.

Altijd alle kanten uit

Met een modulair gebouw kan je op ieder moment alle kanten uit. Onze gebouwen zijn gemaakt om eenvoudig uit te breiden. Ook aanpassingen behoren steeds tot de mogelijkheden.
Sterker zelfs, verplaatsen en – al dan niet in combinatie met - volledig herbestemmen gaat ook. Op die manier kunnen we elk gebouw ook up-to-date brengen op vlak van technieken, interieur en functies.

Samenwerkingsformules en services

Niet alleen onze bouwmethode is afgestemd op flexibiliteit, datzelfde geldt voor onze mogelijke samenwerkingsformules. Naast het aankopen van gebouwen behoort ook huren tot de mogelijkheden.

Zo vergroten we de flexibiliteit en vormt een gebouw niet langer een investeringskost, je betaalt met deze formules uitsluitend voor het gebruik. Daarom bieden we ook aanvullende dienstverleningen, zoals beheer en onderhoud. Building-as-a-service (BaaS), zeg maar. Lees hier meer over onze mogelijke samenwerkingsformules en extra services.

Duurzaamheid op alle fronten

Wat staat niet in ons woordenboek? Afbraak én afvoeren van waardevolle bouwmaterialen als afval. De circulariteit en het hergebruik van de bouwmaterialen maakt modulair bouwen uiterst duurzaam. Ook de productie verloopt met een minimaal energieverbruik en een zeldzaam materiaalverlies. Op energetisch vlak scoren onze modulaire gebouwen bijzonder sterk. Vanuit welke invalshoek je modulair bouwen ook evalueert, op vlak van duurzaamheid behalen we puike cijfers.

Onze aanpak en formules

We werken nauw samen om een modulair gebouw te realiseren dat volledig aan jouw behoeftes voldoet. Ontdek hier ons samenwerkingstraject dat we in 8 stappen doorlopen.

Onze realisaties

De Meeuw UZ Gent Simon Van Ranst 24 02 LR

Na cleanroom realiseert De Meeuw ook opvallend inkompaviljoen.

Patiënten, medewerkers en bezoekers betreden het Universitair Ziekenhuis Gent via een gloednieuw inkompaviljoen. Dit is het tweede...

Meer informatie
Na cleanroom realiseert De Meeuw ook opvallend inkompaviljoen.
Patiënten, medewerkers en bezoekers betreden het Universitair Ziekenhuis Gent via een gloednieuw inkompaviljoen. Dit is het tweede opmerkelijke bouwproject waarvoor het UZ Gent het afgelopen jaar met succes rekende op...
Meer informatie
Demeeuw puurs 3557 web

De Meeuw bouwt school van de toekomst in Puurs - Sint-Amands

Directrice en bezielster Kristien Bruggeman leidt ons met grote fierheid rond in haar LAB-school. Haar prestatie is...

Meer informatie
De Meeuw bouwt school van de toekomst in Puurs - Sint-Amands
Directrice en bezielster Kristien Bruggeman leidt ons met grote fierheid rond in haar LAB-school. Haar prestatie is niet gering. Uit het niets stampte deze onderwijswetenschapster met haar eerste LAB-school een...
Meer informatie
Ensagent

Nieuw Flexibel Kantoorgebouw voor Ensagent.

Ensagent had nood aan een nieuw kantoorgebouw. Dit was een integraal project in een industriële setting, met...

Meer informatie
Nieuw Flexibel Kantoorgebouw voor Ensagent.
Ensagent had nood aan een nieuw kantoorgebouw. Dit was een integraal project in een industriële setting, met als doel een veelzijdig gebouw ingericht als kantoorruimte met bijkomende sanitaire voorzieningen voor...
Meer informatie
De Hummeltjes

Kinderdagverblijf De Hummeltjes- Tijdelijk onderkomen

Samen met De Hummeltjes heeft De Meeuw een inspirerende accommodatie gecreëerd met veel daglicht en speelruimte. Het...

Meer informatie
Kinderdagverblijf De Hummeltjes- Tijdelijk onderkomen
Samen met De Hummeltjes heeft De Meeuw een inspirerende accommodatie gecreëerd met veel daglicht en speelruimte. Het installeren van deze modules op hun moeilijk bereikbare plaats was een ware uitdaging...
Meer informatie

Biedt modulair bouwen voor jou de oplossing?

We bekijken het graag samen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met één van onze bouwadviseurs.