Home Voor elk bouwproject Visie op circulair en duurzaam bouwen

Visie op circulair en duurzaam bouwen

Voor wie kiest voor circulair en duurzaam bouwen

Modulair bouwen blinkt uit in duurzaamheid en is de bouwmethode voor de toekomst. Als je kiest voor deze bouwmethode, dan ga je voor 100% circulair bouwen. In de eerste plaats creëren we voor jou een fraai en energiezuinig gebouw dat aan al je functionele behoeftes en esthetische wensen voldoet. Bij wijzigende behoeftes in een latere fase passen we het gebouw volledig aan. Zo geven we je modulaire infrastructuur een tweede of zelfs derde leven, al dan niet op een andere locatie. Afbraak en bouwafval bestaan bij modulair bouwen zo goed als niet. We demonteren alle materialen voor hergebruik of recyclage naar nieuwe bouwmaterialen.

Wie bouwt met het oog op een duurzame toekomst, die kiest voor flexibele modulaire gebouwen. Op die manier verleng je de gebruiks- en levensduur.

De Meeuw perfectioneert voortdurend de techniek van modulair bouwen met het oog op 100% circulariteit. Bouwafval na demontage beschouwen we als een ontwerpfout.

Geen verlies van bouwmaterialen

Slide1 2024 01 24 081713 yfbc

Bouwafval is een ontwerpfout

Bij wijzigende behoeftes is er geen afbraak en verlies van bouwmaterialen. Aanpassen of uitbreiden is dankzij de modulair opgebouwde bouwelementen steeds mogelijk. Renoveren staat bij modulaire gebouwen gelijk met een ‘refit’. Wanneer nodig wordt een bouwelement gewoon gedemonteerd en vervangen.

Eigen identiteit en uitstraling

Een modulair gebouw voldoet niet alleen op elk moment aan je functionele behoeftes. Dankzij de brede waaier aan afwerkingsopties en architecturale mogelijkheden, creëren we ook een fraai gebouw met een eigen identiteit en uitstraling.

Biedt modulair bouwen voor jou de oplossing?

We bekijken het graag samen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met één van onze bouwadviseurs.