Home Markten Wonen Studentenhuisvesting

Studentenhuisvesting

De voordelen van Flexliv'in voor studenten

Ready to use 2024 01 24 145916 ixrj
Gebruiksklaar opgeleverd
Temporay to permanent
Bouw sneller
Movable construction
Aanpasbaar en verplaatsbaar
Medewerkers 10
Welzijn van student
Recycle
Duurzaam en circulair
Bewoonbaar
Building-as-a-Service

95.000 studentenkamers nodig tegen 2030

Snel extra studentenkamers creëren, kan perfect met flexwonen. Mogelijk hebben studentensteden of de onderwijsinstellingen hiervoor zelf nog braakliggende of (deels) onbebouwde percelen in eigendom die geheel of deels kunnen ingezet worden.

De cijfers

De cijfers die weerklinken vanuit de verschillende studentensteden ogen dramatisch. In Leuven zijn er 4.000 studentenkoten te kort tegen 2026. Brussel heeft er 2030 minstens 20.000 extra nodig, in het slechtste scenario zelfs 50.000.

In Gent groeide de afgelopen 20 jaar de studentenpopulatie aan met maar liefst 34.000 studenten. In deze periode kwamen er slechts 3.800 studentenkamers bij. Er is nu al een tekort van 10.000 studentenkamers. Zelfs in Antwerpen is de tijd van een overschot aan studentenkamers voorgoed verleden tijd. Het tekort wordt nu geraamd op 4.000 koten. Ook in Kortrijk spreken ze al van een tekort van 1.500 studentenkoten.

Onze oplossing met flexwonen

Binnen het jaar realiseren we op deze percelen de gewenste studentenkamers met gemeenschappelijke ruimtes of studio’s met douchefaciliteiten. De juiste mix van verschillende soorten studentenkamers in elke prijsklasse is perfect mogelijk.

Wij nemen het volledige beheer en alle onderhoud op ons. Onze studentenkamers blijven minimaal 10 jaar staan. Verlenging is perfect mogelijk. Na deze termijn passen we ons modulair woongebouw aan én gebruiken we het op een andere locatie.

“Het aantal studenten stijgt ieder academiejaar. Studenten studeren bovendien langer en we zien ook een grotere instroom van buitenlandse studenten. Al deze studenten kunnen onmogelijk op de privémarkt terecht. De krapte doet de huurprijzen enorm stijgen. Na de moeilijke coronaperiode verlangen studenten massaal opnieuw naar het kotleven.”


Afdelingshoofd studentenhuisvesting studentenstad

De Meeuw Purmerend 4

Download onze Flexwonen-brochure voor meer informatie over onze woongebouwen

Onze realisaties

210622 De Meeuw Purmerend 5 opgewerkt

Flexwonen op verschillende locaties, Purmerend

Woningen, Purmerend 200 tijdelijke woningen op 4 locaties

Meer informatie
Flexwonen op verschillende locaties, Purmerend
Op diverse locaties in Purmerend heeft De Meeuw in opdracht van de gemeente in slechts 2 jaar tijd 200 tijdelijke woningen gebouwd. Dit initiatief heeft als doel de druk op...
Meer informatie
Opening Tilburg 3 JPG

Labour Hotel, Tilburg

Woningen, Purmerend 200 tijdelijke woningen op 4 locaties

Meer informatie
Labour Hotel, Tilburg
Voor Kafra hebben we in Tilburg een Labour Hotel gerealiseerd met 208 studio's, waar 416 bewoners kunnen verblijven. Het betreft een kort verblijf, waarbij de bewoners maximaal 40 weken kunnen...
Meer informatie
Inhuldiging noodwoningen 17

Noodwoningen in Rijkevorsel-permanent woongebouw

De nieuwe noodwoningen in Rijkevorsel zijn een feit. Meer dan ooit zetten lokale besturen in op het...

Meer informatie
Noodwoningen in Rijkevorsel-permanent woongebouw
De nieuwe noodwoningen in Rijkevorsel zijn een feit. Meer dan ooit zetten lokale besturen in op het welzijn van hun bewoners. Zo leveren ze blijvende inspanningen, ondersteund door subsidies van...
Meer informatie

Interesse in de mogelijkheden van flexwonen?

Wij komen langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.