Home Markten Wonen Buitenlandse werkkrachten

Buitenlandse werkkrachten


De voordelen van Flexliv'in voor internationale talenten

Ready to use 2024 01 24 145916 ixrj
Gebruiksklaar opgeleverd
Temporay to permanent
Bouw sneller
Movable construction
Aanpasbaar en verplaatsbaar
Medewerkers 10
Welzijn van medewerkers
Recycle
Duurzaam en circulair
Bewoonbaar
Building-as-a-Service

Jaarlijks 166.000 internationale talenten met tijdelijke woonnood

Volledig op maat van de reële woonbehoeftes voor buitenlandse werkkrachten in een bepaald gebied of voor een specifiek bedrijf bouwen we via flexwonen in een hoog tempo de nodige woningen.

De cijfers

In 2022 kwamen 16.000 arbeidsmigranten van buiten de Europese Unie voor een bepaalde periode werken bij Vlaamse bedrijven. Het aantal arbeidsmigranten van binnen de Europese Unie is hier zelfs een veelvoud van. Zo werken er jaarlijks 150.000 inwoners van andere EU-landen in Vlaanderen.

Deze cijfers stijgen jaar na jaar door de nijpende krapte op de arbeidsmarkt. Al lang gaat het niet alleen meer over bouwvakkers, werkkrachten voor de landbouw of industriearbeiders, vrijwel alle sectoren hebben nood aan extra buitenlandse arbeid.

In tegenstelling tot de traditionele huurcontracten op lange termijn, zoeken al deze extra arbeidskrachten snel, kortstondig en flexibel een kwalitatieve woonst. Vaak gaat het om alleenstaanden of kleine gezinnen, waardoor studio’s of kleinere appartementen ideaal zijn. Er is grote vraag naar zowel eerste tijdelijke opvang als woonmogelijkheden voor een langere verblijfsduur.

Vele bedrijven die nood hebben aan buitenlandse arbeidsmigranten zoeken koortsachtig naar oplossingen. Zij willen hun arbeidsmigranten een duurzaam en kwalitatief onderdak bieden, zonder overmatig veel zoekinspanningen.

Onze oplossing met flexgoed

Onze flexibele woonoplossingen geven het perfecte antwoord.

Eenvoudig op- of afschalen van het aantal woonplaatsen verloopt bijzonder eenvoudig. Onze modulaire woongebouwen verhuizen letterlijk mee met de behoefte aan woonruimte op bepaalde locaties.

“We hebben onze buitenlandse arbeidskrachten absoluut nodig. Zonder hen is ondernemen niet langer mogelijk. Hun welzijn is ook onze bekommernis. Deze werknemers zoeken een kwaliteitsvol verblijf voor een korte periode, wat moeilijk te vinden is op onze huidige woningmarkt. We voelen ons absoluut medeverantwoordelijk om te zorgen voor een kwalitatieve en betaalbare huisvesting.”


Bedrijfsleider multinational

De Meeuw Purmerend 4

Download onze Flexwonen-brochure voor meer informatie over onze woongebouwen

Onze realisaties

210622 De Meeuw Purmerend 5 opgewerkt

Flexwonen op verschillende locaties, Purmerend

Woningen, Purmerend 200 tijdelijke woningen op 4 locaties

Meer informatie
Flexwonen op verschillende locaties, Purmerend
Op diverse locaties in Purmerend heeft De Meeuw in opdracht van de gemeente in slechts 2 jaar tijd 200 tijdelijke woningen gebouwd. Dit initiatief heeft als doel de druk op...
Meer informatie
Opening Tilburg 3 JPG

Labour Hotel, Tilburg

Woningen, Purmerend 200 tijdelijke woningen op 4 locaties

Meer informatie
Labour Hotel, Tilburg
Voor Kafra hebben we in Tilburg een Labour Hotel gerealiseerd met 208 studio's, waar 416 bewoners kunnen verblijven. Het betreft een kort verblijf, waarbij de bewoners maximaal 40 weken kunnen...
Meer informatie
Inhuldiging noodwoningen 17

Noodwoningen in Rijkevorsel-permanent woongebouw

De nieuwe noodwoningen in Rijkevorsel zijn een feit. Meer dan ooit zetten lokale besturen in op het...

Meer informatie
Noodwoningen in Rijkevorsel-permanent woongebouw
De nieuwe noodwoningen in Rijkevorsel zijn een feit. Meer dan ooit zetten lokale besturen in op het welzijn van hun bewoners. Zo leveren ze blijvende inspanningen, ondersteund door subsidies van...
Meer informatie

Interesse in de mogelijkheden van flexwonen?

Wij komen langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.