Home Markten Wonen Asielmigratie

Asielmigratie

De voordelen van Flexliv'in voor asielmigratie

Ready to use 2024 01 24 145916 ixrj
Gebruiksklaar opgeleverd
Temporay to permanent
Bouw sneller
Movable construction
Aanpasbaar en verplaatsbaar
Safety
Well-being en safe
Recycle
Duurzaam en circulair
Bewoonbaar
Building-as-a-Service

Voor tijdelijke opvang van asielaanvragers

Ook voor de tijdelijke opvang van asielaanvragers heeft VDL De Meeuw met modulair bouwen de juiste oplossingen in huis. Zowel voor het uitbreiden van bestaande asielcentra als het realiseren van nieuwe opvangmogelijkheden bieden we doelgerichte antwoorden. Wij leveren binnen een zeer kort tijdsbestek turn-key de volledige opvanginfrastructuur op én kunnen deze flexibel uitbreiden, aanpassen en inkrimpen volgens de wijzigende behoeftes.

De instroom van asielaanvragers is afhankelijk van talrijke factoren en fluctueert daarom jaarlijks. Dit maakt het voor de federale overheid niet eenvoudig om op elk moment het juiste aantal opvangplaatsen te voorzien via asielcentra.

Ook de aard van de asielaanvragen verandert geregeld. Soms gaat het overwegend over alleenstaanden, dan zijn het weer vooral gezinnen met kinderen. Ook dit vereist de nodige flexibiliteit van de opvanginfrastructuur.

Flexibele asielopvang

Onze modulaire gebouwen zijn op elk vlak aanpasbaar en uitbreidbaar. Deze flexibiliteit geldt voor het gebouwvolume, de indeling en de inrichting. Zelfs het volledig verplaatsen van een asielcentrum is een optie.

Ontwerp op maat

VDL De Meeuw beschikt over een eigen ontwerp- en engineeringbureau en vele jaren ervaring om op elke locatie een kant-en-klaar opvangcentrum te realiseren, inclusief alle technieken en de volledige inrichting. Naast de vereiste slaapgelegenheden voorzien we collectieve ruimtes om te eten, ontspannen,…

Ook de functionele en technische eisen van het opvangcentrum krijgen al onze aandacht. Datzelfde geldt voor de volledige buiteninfrastructuur.

Samenwerkingsformules

In onze visie primeert het gebruik van een gebouw boven het eigenaarschap. Dit betekent dat we onze gebouwen niet alleen verkopen volgens de klassieke formules, maar ook volgens de gewenste termijn ter beschikking stellen via huurformules. Ontdek hier onze formules.

Wij focussen ons niet alleen op het ontwerp en de realisatie van opvangstructuur. Ook voor de latere beheers- en onderhoudstaken bieden we een all-in service aan. Lees hier meer over onze extra services.

VDL De Meeuw Purmerend 4

Download onze Flexwonen-brochure voor meer informatie over onze woongebouwen

Onze realisaties

Inhuldiging noodwoningen 17

Noodwoningen in Rijkevorsel-permanent woongebouw

De nieuwe noodwoningen in Rijkevorsel zijn een feit. Meer dan ooit zetten lokale besturen in op het...

Meer informatie
Noodwoningen in Rijkevorsel-permanent woongebouw
De nieuwe noodwoningen in Rijkevorsel zijn een feit. Meer dan ooit zetten lokale besturen in op het welzijn van hun bewoners. Zo leveren ze blijvende inspanningen, ondersteund door subsidies van...
Meer informatie

Interesse in de mogelijkheden van flexwonen?

Wij komen langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.