Home Projecten PSA Antwerp-nieuw complex voor de havenarbeiders

PSA Antwerp-nieuw complex voor de havenarbeiders

Port of Antwerp-Bruges en PSA Antwerp hebben het officieel startschot gegeven voor de vernieuwing van de PSA Europa Terminal. Port of Antwerp-Bruges zal de kaaimuur aanpakken en PSA zorgt voor een volledig nieuwe terminal inrichting.

De omvangrijke werken, die ongeveer negen jaar in beslag nemen en in drie fasen worden uitgevoerd, gaan ervoor zorgen dat de terminalwerking verduurzaamt en de nieuwste generatie containerschepen Antwerpen kunnen blijven aanlopen. Containerschepen worden steeds groter en daardoor moeten de containerkades mee ‘groeien’, ook in de diepte. Deze innovatie zal bovendien resulteren in een efficiënte en duurzame deepsea-containerterminal die bijdraagt aan de transitie naar een klimaatneutrale haven.

Voor PSA Antwerp is De Meeuw Belgium absoluut geen onbekende. Ons professioneel partner’ship’ dateert al van meer dan 10 jaar. We houden ervan om met havenbedrijven samen te werken, temeer omdat onze ambities steevast geënt zijn op dezelfde koers: vertrouwen in de toekomst door duurzame groei.

Kenmerken

Opdrachtgever:
PSA Antwerp
Project:
Complex voor havenarbeiders
Soort bouw:
Tijdelijk
Bouwjaar:
2022
Kenmerk:
Comfort & Tech
Plaats:
Antwerpen
Oppervlakte (m2):
737

Delen

Toen de nood er was om in afwachting van een definitief nieuw complex voor de havenarbeiders een tijdelijk gebouw te installeren, kwam de vraag snel bij ons terecht.

Waarom kiest PSA Antwerp voor een flexibel pand?

Omdat doorheen de transitie van de hele terminalsite, de bestemming zou kunnen wijzigen, m.n. in plaats van een dokwerkerlokaal zouden het kantoren, respectievelijk trainingslokalen kunnen worden. Een mooi voorbeeld van de sterkte van de hybride modulaire gebouwen van De Meeuw.

De façade van het 2-laags pand past naadloos in de industriële site van de haven. De grote ramen zijn zeker een meerwaarde naar lichtinval en uitstraling van het gebouw. Eenmaal binnen ontdek je 737 m2 functionele ruimte, gecreëerd door 39 Comfort & Tech units voorzien van alle relevante HVAC technieken.

Flexibele inrichting op maat

Op het gelijkvloers tref je naast een uitgerust securitylokaal met loket, een ingerichte EHBOruimte en een grote refter voor 64 personen met kitchenette aan. Het sanitair voor dames en heren bevindt zich boven elkaar op gelijkvloers en eerste bouwlaag.

De dames- en herenaccommodatie: solide kleedkamers met opbouwdouche en lockers, situeert zich op de eerste verdieping. Verder kom je daar een comfortabele meeting room en datalokaal tegen.

De databekabeling en andere leidingen zijn netjes weggewerkt in verhoogde systeemvloeren en verlaagde systeemplafonds.

Doorheen heel het gebouw bieden de mobiele afscheidingswanden, opbouwdouches, verhoogde systeemvloeren en verlaagde systeemplafonds het voordeel dat deze na verloop van tijd gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden en de beschikbare ruimtes een totaal andere toewijzing kunnen krijgen.

Een doeltreffend vooruitzicht, want vaak is er een tekort aan aangename en efficiënte werkplekken.

GERELATEERDE PROJECTEN

Imog 02

IMOG

De ‘Intergemeentelijke Maatschappij voor Openbare Gezondheid’ had op korte termijn behoefte aan een gebouw met op de...

Meer informatie
IMOG
De ‘Intergemeentelijke Maatschappij voor Openbare Gezondheid’ had op korte termijn behoefte aan een gebouw met op de begane grond een sanitaire ruimte en met op de eerste verdieping kantoorruimte. IMOG’s...
Meer informatie
Baxter R&D Europe 1

Baxter R&D Europe

Baxter International Inc. is een wereldwijd laboratorium, gespecialiseerd in gezondheidszorgen.Het ontwikkelt, vervaardigt en verhandelt producten die het...

Meer informatie
Baxter R&D Europe
Baxter International Inc. is een wereldwijd laboratorium, gespecialiseerd in gezondheidszorgen.Het ontwikkelt, vervaardigt en verhandelt producten die het leven redden en behouden van mensen die lijden aan complexe aandoeningen. Vandaag stelt...
Meer informatie