Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
De Meeuw Lohuizenlaan Bijlbouw 02
Permanent Housing Deluxe & Complete

De Alliantie - Lohuizen

In minder dan een half jaar tijd heeft het nieuwe flexibele woonconcept NEZZT, in samenwerking met woningcorporatie de Alliantie 81 sociale huurwoningen gerealiseerd aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam Oost. De woningen vormen samen woonproject LOhuizen waar statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt de komende tien jaar kunnen gaan bouwen aan een goede thuisbasis.

Opdrachtgever
De Alliantie
Project
Sociale huurwoningen
Soort bouw
Permanent
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Deluxe & Complete
Plaats
Amsterdam
De Meeuw L Ohuizen 556 A7998

De Alliantie - Lohuizen

De Meeuw L Ohuizen 556 A8139

De Alliantie - Lohuizen

De Meeuw L Ohuizen 556 A8024

De Alliantie - Lohuizen

De Meeuw L Ohuizen 556 A8110

De Alliantie - Lohuizen

De Meeuw L Ohuizen 556 A8095

De Alliantie - Lohuizen

De Meeuw L Ohuizen 556 A7985

De Alliantie - Lohuizen

Quote open

We hebben dit gebouw zo ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd.

Quote close
Quote example image
Marcel Steeghs
Projectarchitect SVP Architectuur

Betaalbare huurwoningen

Na woonproject Karmijn, met 110 woningen voor dezelfde doelgroepen in Amsterdam Nieuw-West, is Lohuizen het tweede project dat de Alliantie en NEZZT in korte tijd opleveren in Amsterdam.


Beide projecten zijn in een uitzonderlijk hoog tempo gerealiseerd met als doel om tegemoet te komen aan de dringende behoefte in Amsterdam aan betaalbare huurwoningen.

Het gebouw stimuleert sociale interactie

Het gebouw is ontworpen om de sociale interactie tussen bewoners te stimuleren. Marcel Steeghs, projectarchitect namens SVP architectuur en stedenbouw: “We hebben dit gebouw zó ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd. De woningen bevinden zich rond het hart van het gebouw dat de ontmoetingsruimte, het trappenhuis en het dakterras met elkaar verbindt. Zo komen bewoners elkaar vaker tegen en zien en spreken zij elkaar vaker. Daarnaast is op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd en er is tevens een dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

Laatste nieuws