Home Projecten De Alliantie - Lohuizen

De Alliantie - Lohuizen

Binnen een periode van minder dan zes maanden heeft NEZZT, een innovatief woonconcept, in samenwerking met de woningcorporatie de Alliantie, 81 sociale huurwoningen gebouwd aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam Oost. Deze woningen maken deel uit van het woonproject Lohuizen, waar zowel statushouders als jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt de komende tien jaar een stabiele thuisbasis kunnen opbouwen.

Kenmerken

Opdrachtgever:
De Alliantie
Project:
81 Sociale huurwoningen voor starters en statushouders
Soort bouw:
Semi-permanent
Bouwjaar:
2018
Kenmerk:
De gekozen kleurstelling is in lijn met het project Karmijn voor de Alliantie, en past ook hier mooi in het straatbeeld.
Plaats:
Amsterdam Oost, Van Lohuizenlaan

Delen

‘’We hebben dit gebouw zo ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd.’’

Marcel Steeghs, Projectarchitect SVP Architectuur

Betaalbare huurwoningen

Lohuizen is het tweede project van de Alliantie en NEZZT dat in korte tijd is voltooid in Amsterdam, na het succesvolle woonproject Karmijn in Amsterdam Nieuw-West, waar 110 woningen voor dezelfde doelgroepen zijn gebouwd.

Beide projecten zijn opmerkelijk snel tot stand gekomen om te voorzien in de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Amsterdam.

Het gebouw stimuleert sociale interactie

De architect, Marcel Steeghs van SVP architectuur en stedenbouw, heeft het gebouw zo ontworpen dat het de sociale interactie tussen bewoners bevordert. Het hart van het gebouw fungeert als een centrale ontmoetingsruimte en verbindt de woningen, het trappenhuis en het dakterras met elkaar. Dit ontwerp zorgt ervoor dat bewoners elkaar vaker tegenkomen, elkaar kunnen zien en spreken. Bovendien is er op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte en is er een dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

De Meeuw L Ohuizen 556 A8073
De Meeuw L Ohuizen 556 A7998
general BE

Wil je aan jouw huurders ook een fijn thuis bieden?

We vertellen je graag meer over onze flexibele woningen.

GERELATEERDE PROJECTEN

Karmijn Amsterdam 16

De Alliantie - Karmijn

“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden...

Meer informatie
De Alliantie - Karmijn
“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam...
Meer informatie
Spark Village header

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters...

Meer informatie
Spark Village - Sciencepark Amsterdam
In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting erg lastig. Om deze groepen...
Meer informatie