Home Projecten De Alliantie - Lohuizen

De Alliantie - Lohuizen

In minder dan een half jaar tijd heeft het nieuwe flexibele woonconcept NEZZT, in samenwerking met woningcorporatie de Alliantie 81 sociale huurwoningen gerealiseerd aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam Oost. De woningen vormen samen woonproject LOhuizen waar statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt de komende tien jaar kunnen gaan bouwen aan een goede thuisbasis.

Kenmerken

Opdrachtgever:
De Alliantie
Project:
Sociale huurwoningen
Soort bouw:
Permanent
Bouwjaar:
2018
Kenmerk:
Deluxe & Complete
Plaats:
Amsterdam

Delen

‘’We hebben dit gebouw zo ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd.’’

Quote example image
Marcel Steeghs, Projectarchitect SVP Architectuur

Betaalbare huurwoningen

Na woonproject Karmijn, met 110 woningen voor dezelfde doelgroepen in Amsterdam Nieuw-West, is Lohuizen het tweede project dat de Alliantie en NEZZT in korte tijd opleveren in Amsterdam.


Beide projecten zijn in een uitzonderlijk hoog tempo gerealiseerd met als doel om tegemoet te komen aan de dringende behoefte in Amsterdam aan betaalbare huurwoningen.

Het gebouw stimuleert sociale interactie

Het gebouw is ontworpen om de sociale interactie tussen bewoners te stimuleren. Marcel Steeghs, projectarchitect namens SVP architectuur en stedenbouw: “We hebben dit gebouw zó ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd. De woningen bevinden zich rond het hart van het gebouw dat de ontmoetingsruimte, het trappenhuis en het dakterras met elkaar verbindt. Zo komen bewoners elkaar vaker tegen en zien en spreken zij elkaar vaker. Daarnaast is op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd en er is tevens een dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

GERELATEERDE PROJECTEN

Karmijn Amsterdam 16

De Alliantie - Karmijn

“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden...

Meer informatie
De Alliantie - Karmijn
“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam...
Meer informatie
Spark Village header

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters...

Meer informatie
Spark Village - Sciencepark Amsterdam
In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting erg lastig. Om deze groepen...
Meer informatie