Home Over ons Veiligheid & kwaliteit

Veiligheid & kwaliteit

Gestructureerde bedrijfsprocessen en doorgedreven kwaliteitscontrole

Veiligheid en kwaliteit gaan in onze bedrijfsvisie hand in hand. We bouwen modulair volgens goed doordachte, gestructureerde en gedocumenteerde bedrijfsprocessen. Het volledige gebouwontwerp - inclusief alle technieken - werken we driedimensionaal uit. Dankzij dit informatiemodel heeft elke betrokken partij meteen alle vereiste informatie bij de hand. Elk detail van het gebouw wordt haarfijn beschreven én correct opgevolgd.

Als modulair bouwbedrijf garanderen we de veiligheid en de kwaliteit in onze eigen werkateliers én op de bouwwerf. We beschikken over alle vereiste veiligheidscertificaten en voorzien voor onze medewerkers de nodige veiligheidstrainingen en -opleidingen. Veiligheid en kwaliteit vormen de rode draad doorheen elk bedrijfsproces.

Werkateliers

In onze werkateliers sluiten we alle vormen van willekeur en improvisatie uit door het toepassen van industrieel gestandaardiseerde bouwprocessen. We vervaardigen de modulaire bouwelementen in perfect geconditioneerde omstandigheden, met doorgedreven kwaliteitscontrole in iedere productiestap.

Op de werf

Ook de levering en montage van de verschillende modulaire bouwelementen op de werf verloopt goed voorbereid en uiterst gestructureerd. We werken op nette en propere bouwwerven. Hierdoor borgen we zowel de kwaliteit als de veiligheid op de werf.

ISO 9001


De Meeuw is ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagement van een organisatie. De nadruk ligt hierbij op procesmanagement. ISO 9001 wordt door De Meeuw gebruikt om de processen inzichtelijk en beheersbaar te maken. En deze continu te verbeteren.


Kort gezegd, de nadruk op het managen naar een goed resultaat. Het ISO 9001 certificaat geeft aan dat De Meeuw de tevredenheid van onze klanten op nummer 1 zet en dat we gaan voor kwaliteit.


EN-ISO 3834-2


Met de EN-ISO 3834 norm toont De Meeuw aan dat het lasproces aan alle kwaliteitseisen voldoet, volgens goedgekeurde procedures en met gekwalificeerde lassers. Een lastechnisch bedrijf met deze norm geeft aan dat het duidelijk op een hoger niveau opereert. Hierdoor is de kwaliteit continu gewaarborgd. De ISO 3834 norm omvat een kwaliteitsborgingssysteem voor smeltlassen en wordt vrijwel altijd vereist door opdrachtgevers in de defensie, offshore, railinfra en petrochemische industrie.


De Meeuw voldoet aan de EN-ISO 3834-2 norm wat de meest uitgebreide variant van de certificering is. Aan alle facetten van het lasproces zijn eisen gesteld.


VCA**


VCA** staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om veiliger werken te bevorderen en het aantal bedrijfsongevallen te verminderen. Veiligheid is een belangrijke pijler, vandaar dat De Meeuw VCA** gecertificeerd is. Het VCA-systeem voldoet aan de eisen die in Europese normen zijn vastgelegd.


iso-vca-logo

Biedt modulair bouwen voor jou de oplossing?

We bekijken het graag samen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met één van onze bouwadviseurs.