Home Over ons Bijna 100 jaar geschiedenis

Bijna 100 jaar geschiedenis

Altijd pionier én trendsetter

Onze bedrijfswortels reiken al meer dan 90 jaar terug in de tijd. We zijn gestart als winkelwagenbouwer en evolueerden in de crisisjaren ’70 naar modulaire bouwsystemen. Inmiddels zijn we in ons land uitgegroeid tot dé marktleider en pionier in dit innovatieve bouwconcept.

Voor het prille begin van De Meeuw gaan we terug naar 1929. De Nederlandse ondernemer Marinus Cornelis Meeuwissen krijgt een briljant idee. Hij start een mobiele winkel. Zo kan hij met zijn producten eenvoudig tot bij zijn klanten gaan. De volgende twee decennia bouwde Marinus zijn wagenfabriekje uit tot een volwassen bedrijf.

Watersnood

De Nederlandse watersnoodramp in 1953 maakt vele mensen dakloos. Marinus biedt eerste hulp door het plaatsen van woonwagens als noodhuisvesting. Snel schakelen én maatschappelijk betrokken ondernemen zit dus al sindsdien in de bedrijfsgenen.

Modulaire bouwelementen in jaren ‘70

In de jaren ’70 – midden in de oliecrisis – lenigt De Meeuw de hoge woningnood met kant-en-klare bouwmodules. Deze eerste modulaire bouwelementen ontwikkelden we steeds verder tot het unieke en flexibele bouwsysteem dat we vandaag gebruiken.

Pionier in modulair bouwen

Dankzij onze doorgedreven zin voor innovatie – telkens met aandacht voor de maatschappelijke ontwikkelingen - groeiden we uit tot dé marktleider en pionier in modulair bouwen.

We realiseren voor onze opdrachtgevers circulair flexgoed: duurzame huisvestingsoplossingen die we flexibel kunnen aanpassen, uitbreiden en inkrimpen of zelfs een 2de of 3de leven geven op een andere locatie.

Europees actief

De laatste decennia breidde het actiegebied van De Meeuw uit van Nederland naar heel Europa. Naast onze eigen vestiging in België heeft De Meeuw ook een bedrijfslocatie in Duitsland. Sinds 2023 maken we integraal deel uit van de Nederlandse industriële bedrijvengroep VDL Groep.

Biedt modulair bouwen voor jou de oplossing?

We bekijken het graag samen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met één van onze bouwadviseurs.