Home Projecten UZ Gent

UZ Gent

Op de campus van het Universitair Ziekenhuis van Gent moeten een aantal gebouwen dringend worden gerenoveerd. Voor de diensten die in die gebouwen ondergebracht zijn, moesten dringend 3 tijdelijke gebouwen worden opgesteld. Hiervoor werd een openbare aanbesteding uitgeschreven waaruit De Meeuw als beste inschrijver geselecteerd werd.

Het grootste van deze gebouwen is het De Pinte gebouw, 2940m2, opgesteld aan de oude ingang van de campus. Het bevat consultaties, kantoren en onderzoeksruimtes voor de diensten mammografie, radiologie, bloedprik, neus-, keel- en oorheelkunde, hoofd- en halschirurgie, inwendige ziektes en gynaecologie.

Het gebouw is volledig uitgerust conform de EPB regelgeving en met speciale technieken zoals branddetectie, data & telefonie, toegangscontrole, medische gassen, buizenpost en andere.

Omdat het gebouw slechts een tijdelijk karakter heeft, is het volledig ontworpen om eenvoudig gede- en hermonteerd te worden, met een maximum aan hergebruik van materialen en technieken.

Kenmerken

Opdrachtgever:
UZ Gent
Project:
Ziekenhuis
Soort bouw:
Tijdelijk
Bouwjaar:
2013
Kenmerk:
Comfort & Tech
Plaats:
Gent
Oppervlakte (m2):
2940

Delen

GERELATEERDE PROJECTEN

AZ Sint Jan 1

AZ Sint Jan

In 2014 kreeg De Meeuw de opdracht van het AZ Sint-Jan te Brugge om een tijdelijk gebouw...

Meer informatie
AZ Sint Jan
In 2014 kreeg De Meeuw de opdracht van het AZ Sint-Jan te Brugge om een tijdelijk gebouw op te richten dat minstens15 jaar in dienst blijft. Ze eisten een flexibele...
Meer informatie
AZ Diest 1

AZ Diest

Het AZ Diest is het resultaat van een fusie tussen het Sint-Jozef Ziekenhuis en het OCMW Stedelijk...

Meer informatie
AZ Diest
Het AZ Diest is het resultaat van een fusie tussen het Sint-Jozef Ziekenhuis en het OCMW Stedelijk Ziekenhuis. Door de snelheid van het modulaire bouwsysteem was de keuze voor een...
Meer informatie