Home Markten Onderwijs Schoolgebouw

Schoolgebouw

Voordelen van een modulair schoolgebouw

Opleiding 06 2024 02 16 133805 mntc
Afgestemd op de onderwijsvisie
Movable construction
Aanpasbaar en verplaatsbaar
Safety
Veilig en kindvriendelijk
Recycle 2023 10 11 095309 cbbf
Duurzaam en circulair
Wallet
Flexibele financieringsvormen
Bewoonbaar 2024 02 16 132056 ahyf
Building-as-a-Service

Een schoolgebouw voor vandaag en morgen

De Meeuw realiseert flexibele schoolgebouwen die voldoen aan de behoeftes van vandaag maar ook perfect aanpasbaar zijn aan de noden van morgen.

We bieden je een totaalservice, vanaf het ontwerp en realisatie tot en met – indien gewenst – zelfs het volledige beheer. Ontdek hier onze extra services.

‘’
De betrokken manier van meedenken en het volgen van overeengekomen afspraken, maakt dat ik tevreden ben. We hadden een strikte deadline én een precies budget. De Meeuw heeft dit van bij de aanvang gerespecteerd.
’’

Geert De Meulemeester, Administratief, logistiek directeur Kleuter en Lager Onderwijs Sint Michiel

Tijdelijke of permanente oplossing?

Via onze modulaire bouwmethode kunnen we zowel schoolgebouwen voor een tijdelijk karakter als een permanente gebruiksduur realiseren. Ook dringende klassen en zelfs volledige scholen behoren tot de opties als het héél snel moet gaan.

Flexibiliteit voor elk schooljaar

Met onze modulaire schoolgebouwen vang je probleemloos een forse stijging of daling van leerlingenaantallen op. Zo beschik je op elk moment over de nodige flexibiliteit voor schoolfusies of andere veranderingen op onderwijskundig vlak. Je kiest voor een schoolgebouw dat naadloos meegroeit met je schoolorganisatie.

Adviespartner voor elke schoolruimte

Een schoolgebouw omvat niet alleen de vereiste klaslokalen. Onze totaaloplossingen voorzien – volledig op maat - ook ruimtes voor de schoolbibliotheek, de leraarskamer, de schoolrefter, opvanglokalen, technische lokalen,…

*Foto' Roercollege Schöndeln

Kind- en leervriendelijke lokalen

Dankzij onze diepgaande ervaring met schoolgebouwen staan we je als adviespartner bij vanaf het eerste ontwerp tot en met de finale oplevering. Onze schoolgebouwen zijn kindvriendelijk en tot in de kleinste details aangepast aan wat jouw school nodig heeft. Zo besteden we veel aandacht aan een goede akoestiek, veilige stopcontacten, een natuurlijke lichtinval, thermisch comfort en afgeschermde verwarmingselementen.

Zo passen we concreet het concept van ‘frisse’ scholen toe, waarbij ook energie-efficiëntie en duurzaamheid centraal staan. Zorg voor het milieu en welzijn van studenten en leerkrachten versterken elkaar. Zo creëren we een stimulerende leeromgeving waar letterlijk ruimte is voor groei en ontwikkeling. We bevorderen met een uitdagende binnen- en buiteninrichting maximaal de interactie tussen leerkrachten en leerlingen.

Onderwijsvisie en didactische methodes

Verder houden we bij het ontwerp graag rekening met innovatieve onderwijsvisies en nieuwe didactische methodes, waaronder het LAB-gedreven onderwijs. Hiervoor voorzien we extra grote lokalen, waar verschillende leerjaren samen les volgen of waar twee leerkrachten aan twee klassen tegelijkertijd lesgeven.

Eigen identiteit voor jouw school

Dankzij ons eigen in-house studiebureau en onze enorme expertise in modulair bouwen geven wij elk schoolgebouw een eigen identiteit. Zo geniet je als opdrachtgever van een ruime keuze aan mogelijke kleuren, afwerkingsniveaus en bepaal je de gewenste architecturale uitstraling. Wij zorgen voor een schoolgebouw waarin het aangenaam is om les te volgen én les te geven.

Directrice en bezielster Kristien Bruggeman vertelt over haar LAB-school

School 2024 03 06 153032 vznd

Download onze Onderwijs-brochure

Onze realisaties

De Meeuw OC Nieuwe Vaart Simon Van Ranst 24 03 075

Nieuw schoolgebouw en Multi Functioneel Centrum voor OC Nieuwe Vaart in Gent

Dankzij de realisatie van een nieuw schoolgebouw met klaslokalen én een multifunctioneel centrum voor de leefgroepen is...

Meer informatie
Nieuw schoolgebouw en Multi Functioneel Centrum voor OC Nieuwe Vaart in Gent
Dankzij de realisatie van een nieuw schoolgebouw met klaslokalen én een multifunctioneel centrum voor de leefgroepen is Orthopedagogisch Centrum Nieuwe Vaart uit Gent klaar voor een succesvolle toekomst. Niet zomaar...
Meer informatie
Demeeuw puurs 3557 web

De Meeuw bouwt school van de toekomst in Puurs - Sint-Amands

Directrice en bezielster Kristien Bruggeman leidt ons met grote fierheid rond in haar LAB-school. Haar prestatie is...

Meer informatie
De Meeuw bouwt school van de toekomst in Puurs - Sint-Amands
Directrice en bezielster Kristien Bruggeman leidt ons met grote fierheid rond in haar LAB-school. Haar prestatie is niet gering. Uit het niets stampte deze onderwijswetenschapster met haar eerste LAB-school een...
Meer informatie
De Hummeltjes

Kinderdagverblijf De Hummeltjes- Tijdelijk onderkomen

Samen met De Hummeltjes heeft De Meeuw een inspirerende accommodatie gecreëerd met veel daglicht en speelruimte. Het...

Meer informatie
Kinderdagverblijf De Hummeltjes- Tijdelijk onderkomen
Samen met De Hummeltjes heeft De Meeuw een inspirerende accommodatie gecreëerd met veel daglicht en speelruimte. Het installeren van deze modules op hun moeilijk bereikbare plaats was een ware uitdaging...
Meer informatie
Dia1

Rudolf Steiner School-Tijdelijk schoolgebouw van maar liefst 1123,40 m²

De Rudolf Steiner School stond voor de uitdaging om haar verouderde schoolinfrastructuur van meer dan 20 jaar...

Meer informatie
Rudolf Steiner School-Tijdelijk schoolgebouw van maar liefst 1123,40 m²
De Rudolf Steiner School stond voor de uitdaging om haar verouderde schoolinfrastructuur van meer dan 20 jaar oud dringend te vervangen. Met het oog op de noodzaak tot vernieuwing, heeft...
Meer informatie

Biedt modulair bouwen voor jou de oplossing?

We bekijken het graag samen! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met één van onze bouwadviseurs.