Meer

Schoolgebouw

Al bij de opening in 2006 van het Willem van Oranje College was de school uit haar jasje gegroeid. De school kreeg het aanbod om het tijdelijke schoolgebouw van basisschool De Vrijhoeve uit Sprang-Capelle over te nemen. Na lang wikken en wegen is besloten om het gebouw te kopen, te verplaatsen en in 2009 een nieuw leven te geven op een steenworp afstand van het hoofdgebouw. Deze flexibele manier van bouwen werd als prettig ervaren. Op deze wijze werd een compleet nieuwe schoolgebouw neergezet in een fractie van de tijd die voor traditioneel bouwen staat. 

PROJECT INFORMATIE

PROJECT
Willem van Oranje College

OPDRACHTGEVER
Willem van Oranje College & Gemeente Waalwijk

PLAATS
Waalwijk

BOUWJAAR
2009

OPPERVLAKTE (M2)
1300

Uitstraling

In slechts 14 weken kon de school beschikken over een gebouw dat qua uitstraling moeiteloos kan concurreren met een een traditioneel gebouwde school. Door de antracietgrijze buitenijde sluit de school bijna naadloos aan bij de moderne architectuur van de omliggende nieuwbouwwijk. Lichtinval was een must. Zo is het idee van een glazen pui ontstaan. Verder is een CO2 gestuurde installatie aangebracht voor een frisse, goed geventileerde leer- en werkomgeving wat de prestaties van leerlingen en docenten ten goede komt.

VRAAG ONS NAAR DE ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN!

Meer weten over het project wat wij hebben gerealiseerd? Neem dan contact met ons op, één van onze specialisten helpt je graag verder.

DEMEEUW maakt onder andere ruimte voor:

 Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van DEMEEUW. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.

+32 (0)3 860 71 50